ضایعاتیا
ضایعاتیا
قیمت مس ضایعاتی

قیمت مس ضایعاتی

امروزه اهمیت به ضایعات مسی و بازیافت آن فقط محدود به صنایع نمی شود و در کنار همه ی این ها زنجیره ای از تامین کنندگان و مصرف کنندگان نیز از این ضایعات سود می برند و بهره مند می شوند  به همین  ترتیب علاوه بر اشتغال زایی و کسب و کار باعث می شود در ارز کشور نیز صرفه جویی شود .با ما همراه باشید تا بیشتر درباره مس ضایعاتی آشنا شوید.

مس چیست؟

مس فلزی قرمز رنگ است که قابلیت  هدایت الکتریکی و حرارتی بالایی را برخوردار است. مس یکی از پرکاربرد ترین فلزات در صنعت است و عنصری جامد و دچار آتش سوزی نمی شود و به صورت خالص در طبیعت وجود دارد. نماد آن در جدول تناوبی Cu است.

خرید ضایعات مسی

اهمیت خرید ضایعات مسی هنگامی مشخص می شود که قبل از هر چیزی به یک اصل اساسی توجه کنیم و این است که مس قابل بازیافت است. این فلز می تواند یک منبع برای در آمد زدایی و تولید ملی باشد. ولی این نکته کافی نمی باشد و اگر بخواهیم برای استخراج مس از معدن هزینه ی زیادی خرج کنیم و به آن دسترسی پیدا کنیم. ضرورت و اهمیت خرید ضایعات مسی می تواند استقلال و خود کفایی را برای صنعت و صنعت گران داشته باشد.

سابقه تاریخی و ضایعات مسی

مس غیر از مصرف در صنعت در بخش های‌ ‌دیگر مانند تولید کالاها و‌ محصولات خانگی‌ هم استفاده می شود. امروزه مس هم در صنعت و هم در هنر و در پیشینه سازی فرهنگ ها و ملل های مختلف نیز نقش مهمی دارد. آثار جا مانده این فلز از دوره های مختلف باعث می شود مس را به عنوان فلز تاریخی و قدیمی حساب کرد. این فلز یکی از نخستین و اولین فلزاتی بود ‌که مورد استفاده قرار گرفت و می توان اینطور گفت که این فلز در طول تاریخ پا به پای انسان آمده و توانسته رنگ ‌و الگو ی‌ مناسبی برای  شناسایی تمدن های مختلف ‌باشد.

اهمیت خرید ضایعات مسی

خرید ضایعات مسی بر حسب نیاز مصرف کننده های دیگر تعریف می شود باید این نکته را در نظر داشت که منابع و ‌معادن سنگ مس محدود هستند و در شرایطی که بیشتر ۱۲یا ۱۳‌درصد از کل ذخایر آن استخراج شده باشند باز هم می‌توان از این فلز در بین فلزات نایاب و محدود نام برد که البته این نکته هم مهم است که بازیافت آن می تواند روش جایگزین و بسیار منطقی در مقایسه با استخراج آن باشد. در اینجا مهم ترین دلایلی  که اهمیت خرید ضایعات مسی را در بر دارد اشاره می‌کنیم این دلایل عبارتند از:

صرفه های اقتصادی بالا

بازیافت ضایعات مسی نیاز به انرژی زیادی همانند بازیافت فلزات دیگر ندارد. بر اساس تحقیقات و محاسباتی که انجام شده فقط با مصرف ۱۰درصد از انرژی می توان این فلز سرخ رنگ ‌و‌ محبوب و پر اهمیت را بازیافت کرد و به چرخه ی تولید برگردانیم.

قیمت مناسب ضایعات مسی

قیمت فلز مس که در رتبه ی سوم تا چهارم رنکینگ های جهانی قرار دارد می تواند یکی از دلایل سرمایه گذاری به جهت خرید و بازیافت این فلز باشد. این نکته را باید به یاد داشته باشیم که تولیدات مسی در مقایسه با سایر فلزات قیمت برابر و در نوع خود مناسب تر هستند و می توان هم خریداران و هم تولید کنندگان را در این داد و ستد پیوند دهد و اهمیت ضایعات مسی را بیشتر ثابت کند.

کاربرد های متنوع

یکی دیگر از اهمیت های ضایعات مسی باز تولید و بازگشت آن به چرخه ی دوباره تولید و در مصارف مختلف می باشد شما می توانید کاربرد این فلز را در تاسیسات و نیروگاه ها ، خطوط انتقال نیرو و کابل های برق و مخابرات یا حتی لوازم خانگی مشاهده کنید این یعنی از بزرگترین محصولات و کوچک ترین آنها مانند ظروف آشپزخانه کاربرد دارد و این چیزی نیست جز کاربرد فلزی به نام مس. هرچند این فلز با توجه به درجه های خالصی آن در هر مصارفی استفاده می شود و‌‌ می تواند کاربرد های متعددی داشته باشد علاوه بر این ها در نوع خود با سایر فلزات دیگر بی نظیر و بی مانند می باشد.

قابلیت بازیافت ضایعات مسی

این نکته مهم را در نظر داشته باشید که بکی از اهمیت های خرید ضایعات مسی بازیافت مجدد و دوباره آن است. این به گونه است که حدود ۹۰ درصد از این فلز قابلیت تجدید پذیری ‌دارد و در تولید مختلف استفاده می شود. این رقم یعنی ۹۰ درصد از سایر فلزات دیگر کمتر بوده و به همین دلیل مقرون به صرفه و ‌کم هزینه بودن آن از نظر بازیافت را نمی توان  تکذیب و ‌انکار کرد.

زیست محور بودن آن

خوشبختانه فلز مس ‌در چرخه طبیعت فلزی سبز و به اصطلاح زیست دار طبیعت شناخته شده این و علاوه بر این زیست محور بودن این فلز می توان اهمیت ضایعات آن را بیشتر مشخص کند و بازیافت مجدد این فلز هم گامی ‌برای ثابت کردن از این طریق ادعا می باشد.

اهمیت ضایعات مسی

 

 

اهمیت خرید ضایعات مسی و اشتغالزایی

بد نیست به این نکته توجه کنیم و بگوییم که اهمیت خرید ضایعات مسی می تواند از لحاظ اقتصادی برای یک کشور مناسب باشد و  آن را دچار تحول کند. علاوه بر این که در این زمینه اشتغال زایی می شود و این صنعت رونق می بخشد می توان گفت بازیافت و شکوفایی اقتصادی را نیز به همراه دارد. از یک طرف بازیافت ضایعات مسی  می تواند در فرهنگ سازی و استفاده از فلزات زیست محور کاربرد زیادی داشته باشد و در این زمینه موفق عمل کند. در کل بازیافت ضایعات مسی یکی از راه های بازگشت این فلز سودمند به چرخه تولید می باشد و هنگامی که این ضایعات گرد آوردی و خریداری می شوند یکی از اهداف تولید کنندگان و صنایع متخلف بازیافت آن می باشد. هرچند این بازیافت فقط برای فلز مس انجام نمی شود بلکه برای سایر فلزات دیگر مانند برنج ، نقره نیز این پروسه شکل می گیرد و با این وجود به دلیل در پی آن گشتن و کاربرد های بی شماری که فلز مس دارد زمانی که حرف بازیافت آن می شود در رتبه های نخست در این صنعت قرار دارد. بازیافت در این  زمینه حفظ ذخایر و جلوگیری از تلف شدن انرژی را در بر دارد.‌ همچنین بازیافت ضایعات مسی می تواند نیاز بیشتری از صنایع و مصارف مختلف را در برگیرد و در واقع اهمیت آن زمانی بیشتر مشخص و آشکار می شود که به  سهم کشور های توسعه یافته یا در حال توسعه در این زمینه بپردازیم. برخی از دلایلی که در بازیافت و صنعت کشور موثر است را در موارد زیر شرح داده ایم:

  • عدم وجود پسماندهای غیر قابل بازیافت
  • بازیافت مقرون به صرفه
  • جدا سازی و طبقه بندی آسان
  • سرعت و سهولت

عدم وجود پسماند های غیر قابل بازیافت

بازیافت ضایعات مسی بنا به دلایلی و جهت های مختلف با بازیافت سایر فلزات دیگر مانند طلا و نقره الویت دارد. در واقع اساسی ترین دلیل بازیافت ضایعات مسی می توان گفت بازیافت آن حداکثر است این به این معنی است که در مقایسه با سایر فلزات دیگر حداقل پسماند را دارد و بیشترین بهره وری را در این صنعت در کنار زیست محور بودن نیز به اثبات رسانده است.

بازیافت مقرون به صرفه

هزینه بازیافت مس ضایعاتی در مقایسه با سایر فلزات مناسب بوده  و می‌تواند انگیزه ی بیشتری برای سرمایه گذاران و ‌تولید کنندگان فراهم سازد و به عبارت دیگر از هر جهت می‌تواند صرفه های اقتصادی بیشتری را برای آن ها در پی داشته باشد.

جدا سازی و طبقه بندی آسان

در مرحله پاکسازی و در جداسازی مس ضایعاتی از نظر بازیافت این کار با سهولت و آسانی بیشتری انجام می شود و از این جهت جداسازی و بازیافت این فلز به راحتی انجام می شود.

سرعت و سهولت در بازیافت ضایعات مسی

بازیافت ضایعات مسی به دلیل استفاده از خطوط جدا سازی و‌ تمیز کاری پیشرفته با تجهیزات و با سرعت بیشتری انجام می شود و در نتیجه تولید کنندگان در صنایع مربوطه که شامل: خودرو سازی، صنایع الکتریکی ‌و سایر صنایع زودتر از مس بازیافت شده بهره مند می شوند.

البته باید به این نکته توجه کرد بازیافت ضایعات مسی به ویژگی های دیگری که این فلز دارد که شامل مقاومت آن در برابر ساییدگی و‌ ماندگاری بالای آن و انعطاف پذیری و مستحکم بودن که در نوع خود بسیار قابل اهمیت است.

مهم ترین مراحل بازیافت ضایعات مسی

بازیافت مس ضایعاتی در چند مرحله و در فرایند های مختلف انجام می شود این مراحل عبارتند از:

بازیافت ضایعات مسی به روش سمانتاسیون

در این روش با استفاده از رسوب مس در داخل محلول تشکیل شده از پساپ های اسید کاری می توان پودر مس را با عیار بالا استخراج و جدا کرد در واقع این روش می تواند روش بازیافت شیمیایی عنوان کرد و هنگامی که ضایعات به دست آمده به شکل پودر و یا خرد شده در می آیند و دیگر فلزات گران بها مانند نقره و در برخی موارد طلا از ضایعات جدا می شوند و باقیمانده مس ضایعاتی از این طریق جدا و استخراج می شود.

بازیافت مس ضایعاتی به روش دستی

در برخی موارد جدا سازی قطعات مسی از دستگاه ها و قطعات الکتریکی با استفاده از ابزار های ساده انجام می شود که به آن روش دستی می گویند.

بازیافت مس ضایعاتی به روش قالکاری

این روش قطعات مسی الکتریکی  و هر نوع مس جدا سازی شده را در کوره های مخصوص می ریزند و بعد از رسیدن به نقطه ذوب به صورت شمش های مخصوص قالب ریزی می کنند.

قیمت مس ضایعاتی

تولید و مصرف جهانی مس در گذشت ۲۵سال اخیر به طرز چشم گیری زیاد شده است. با وارد شدن کشور های در حال توسعه و رشد در بازار جهانی تقاضا برای کالاهای معدنی به ویژه این فلز افزایش یافته است. در ۲۰ سال گذشته ، منطقه آند در آمریکای جنوبی به عنوان پربارترین منطقه مس در جهان ظاهر شده است. در سال ۲۰۰۷ ، حدود ۴۵ درصد این فلز در جهان از کوههای آند تولید می شد. ایالات متحده ۸ درصد تولید کرده است. اینکه اختلالاتی در عرضه جهانی پیش بی ‌آید خطر آن کم به نظر می رسد به این دلیل که تولید آن به صورت جهانی پراکنده و گسترش پیدا کرده است و محدود به یک کشور و یا منطقه و ناحیه نیست. با این حال اهمیت آن در ساخت و ساز ‌و انتقال نیرو اثرات اختلالات احتمالی در تامین آن را از بین می برد. مس یکی از گسترده ترین بازیافت شده از فلزات است و‌ معمولا یک سوم از کل مصرف این فلز در جهان بازیافت می شود. با بازیافت فلز آلیاژ های آن را می توان از بین برد و مورد استفاده مجدد قرار داد و به طور مستقیم و صریح بیشتر برای تصفیه استفاده می شود بدون از بین رفتن خصوصیات شیمیایی یا فیزیکی فلز تمام این ویژگی ها باعث می شود روند افزایشی قیمت آن بیشتر شود.

مس در الکترونیک و ارتباطات

کاربرد مس که یک رسانای عالی برق می باشد در سیم ها استفاده می شود این سیم ها می توانند در لوازم الکتریکی خانگی مانند توستر ها یا مایکروویو و وسایلی مانند ماشین لباسشویی و یخچال استفاده شوند. به علاوه این ها در سیم کشی الکتریکی منزل و همچنین به عنوان سیم در اسباب بازی های الکترونیکی مانند ارقام اکشن و اتومبیل های کنترل از راه دور استفاده می شوند.

کاربرد فیبر نوری در خطوط اصلی ارتباطات به انقلابی در صنعت ارتباطات از راه دور منجر شده است. علاوه بر اینکه مس در بخشی از نظام توزیع کنار گذاشته شده ولی نیاز به مس در اجتماعاتی که با سیم به هم وصل می شوند رو به افزایش است. این فلز انتقال دهنده مناسبی برای بخش های انتهایی مسیر انتقال است و همچنین خطوط اشتراک داخلی ، شبکه های محلی ، کامپیوتر های شخصی و دیگر سخت افزار ها که همگی به مس و آلیاژ های آن به ویژه اتصال دهنده ها نیاز مند هستند.

فن آوری خط اشتراک دهنده ی دیجیتالی به زیر ساخت های مسی و ‌موجود در سیم تلفن معمولی ازن امکان را به شما می دهد تا اطلاعات را به سرعت بالا انتقال بدهید. این فن‌آوری برای کاربران اینترنت به معنای اتصال به ۵/۱ بیت در ثانیه به جای ۵۶ هزار بیت در ثانیه است. سازندگان نیمه‌ هادی‌ها اخیراً چیپ مسی جنجال برانگیزی ارائه کرده‌اند. با استفاده از این فلز در مدار چیپ‌ های سیلیکونی، ریزپردازنده‌ها این توانایی را می یابند تا با استفاده از انرژی کمتر در سرعت‌ های بالاتری عمل کنند.

کلام آخر

ممنونم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. امیدواریم بیشتر با ضایعات مس و کاربرد و بازیافت آن آشنا شده باشید.

لطفا امتیاز دهید
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *