ضایعاتیا

قیمت ضایعات برنز

وبلاگ

۱۶ شهریور ۱۳۹۹
ضایعاتیا
قیمت ضایعات برنز

قیمت ضایعات برنز

قیمت ضایعات برنز مناسب است چون برنز مس کمتری را دارد. همچنین قراضه های آلیاژ برنز در مقایسه با قیمت قراضه های آلیاژ برنج نیز قیمتش کمتر بوده و علتش هم به کم بودن میزان مس در آلیاژ برنز مربوط است. در این مقاله به موضوعات قیمت خرید ضایعات برنز، قیمت ضایعات برنز در تهران و قیمت به روز ضایعات برنز صحبت خواهیم کرد.

چگونه ضایعات برنز را بشناسیم؟

آلیاژ برنز چون کاربرد زیادی در وسایل تزئینی دارد بیشتر ذوب خواهد شد، به همین دلیل ما امروز چگونگی شناسایی آلیاژ برنز را به شما خواهیم گفت.هر چند که فروشگاه های برنزی فروش وسایل و ابزار برنزی را بر عهده دارند اما تأیید اصل بودن کالا از طرف شما به عنوان خریدار لازم است. پس شما باید خودتان تشخیص دهید که وسیله از برنز بوده یا نه.برای تشخیص آلیاژ برنز به کار رفته در وسایل باید عوامل زیر را در نظر بگیرید.

قیمت : نباید قیمت کالا را به معنای اصل بودن کالا تعبیه کرد اما قیمت یک عامل اصلی در ارزیابی کالاست. برای نمونه آلیاژ برنز قیمت بالاتری نسبت به آلیاژ برنج دارد. البته باید این نکته را هم در نظر بگیرید ک قیمت برنز بر اساس میزان برنز به کار رفته در وسیله کم و زیاد خواهد شد. هر چه آلیاژ برنز در وسیله بیشتر باشد قیمت وسیله بالاتر رفته چون وسیله ارزشمندتر است.

رنگ : رنگ اصلی برنز زرد یا طلایی بوده که اغلب متمایل به سیاه است. اگر کالا چنین رنگی داشته باشد برنز است اما اگر طلایی متمایل به سیاه نباشد باید به آبکاری بودن محصول شک کرد. آبکاری وسایل بیشتر در محل جوش و پیچ خود را نشان خواهد داد.

وزن : آلیاژ برنز وزن دار و سنگین است چون چگالیش بالاست و علت استفاده شدن در تولید وسایل دکوری بالا بودن وزن آلیاژ است. با توجه به عوامل گفه شده شما به برنز بودن وسیله پی خواهید برد. اما برای شناخت بیشتر باید بدانید که ضایعات برنز، آلیاژی کمیاب بوده که از ترکیب شدن مس با سایر عناصر ساخته شده است. ضایعات برنز دارای آهن نیست و به همین دلیل جذب آهن ربا نخواهد شد. اغلب مواقع مردم برنز و برنج را با هم اشتباه گرفته اند اما تفاوت اصلی دو آلیاژ نامبرده ( برنج و برنز ) در مقدار مسی است که به کار رفته است. در ضمن برنز کمی سرخ تر از برنج است و در ساخت وسایل تزئینی پرکاربرد است.

آلیاژ برنز چه خواصی دارد؟

آلیاژ برنز ، آلیاژ محکم و تردی است. خواص برنز با توجه به میزان ترکیبات و نحوه ی ساختنش کمی متفاوت است اما مهمترین خواصی که برنز دارد موارد زیر است که در ادامه برای شما آورده ایم.

  • اصطکاک برنز در مقایسه با سایر فلزات کمتر است.
  • ترد است.
  • در ریخته گری و ساخت مجسمه کاربرد زیادی دارد چون مجسمه سازی و ریخته گری با پر شدن قالب صورت خواهد گرفت.
  • آلیاژ برنز اگر در مجاورت هوا باشد لایه بیرونی اش اکسید خواهد شد. لایه اکسید همان لایه ای است که از خود برنز محافظت خواهد کرد و اگر برنز در درون آب دریا گذاشته شود احتمال خوردگی و نابودی برنز وجود دارد.
  • آلیاژ برنز در مقابل سطوح سخت ایجاد جرقه نکرده و علت استفاده در اطراف مواد منفجره همین است.

قیمت ضایعات برنز امروز

وجود آلیاژ برنز در تاریخ : برنز در هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح یعنی در زمان سومری ها به وجود آمد. کشف برنز در کشور هند و چین به طور همزمان اتفاق افتاد. در زمان پیشرفت برنز چندین مورد برنز ساخته شد و به صورت گسترده در صنعت کاربرد داشت. قدیمی ترین برنج مربوط به 4500 سال پیش از میلاد مسیح در کشور صربستان بود. رایج ترین کاربردهای برنج در سال ها قبل برای ساخت سنگ و تبر بود. برنج جای خود را به برنز داد و برنز در نقاط مختلف دنیا شناخته شد. بعدها برنز به دلیل قابلیت شکل پذیری که داشت برای تولید ابزار و سلاح به کار گرفته شد. آلیاژ برنز در معماری ( برای ساخت و طراحی )، در بلبرینگ ( به علت خاصیت اصطکاک )، در سازه های موسیقی ( به عنوان فسفر کاربردی )، پروانه های کشتی و تماس های برقی کاربرد دارد.آلیاژ برنز حتی برای تولید سکه های مسی نیز مناسب است، سکه های که از ترکیب مس و روی و قلع به وجود آمده است.در دوران باستان کاربرد برنز برای تولید مجسمه بود و پادشاه آشوری ها اولین کسی بود که ادعا داشت سکه های برنزی را ساخته است.

معایب استفاده از برنز در صنعت : برنز آلیاژی سخت است. با وجود سختی در مقابل خوردگی و گرما و برق، مقاوم است اما سختی برنز کمتر از فولاد بوده و استفاده از وسایل برنزی احتمال شکسته شدن شان هست و حتی قیمت بالایی را برنز دارد که ممکن است همه قادر به خریدنش نباشند. حال با معایب برنز آشنا شدید بد نیست یک بار دیگر کاربرد برنز را بخوانید تا بدانید که معایب استفاده از برنز در مقایسه با مزایای برنز هیچ است. پیچ، چرخ دنده، یاتاقان، نورد و غیره تنها قسمت کوچکی از کاربردهای برنز هستند. بهتر است بزنر را با آلومینیوم های رنگی اشتباه نگیرید.

در این راستا بخوانید: قیمت ضایعات آلومینیوم

تقسیم بندی برنز بر اساس میزان قلع : 

برنز بر اساس میزان قلعی که دارد به 4 گروه تقسیم شده است.

  • برنزهای دارای 8% قلع
  • برنزهای دارای 8_ 12% قلع
  • برنزهای دارای 12_ 20% قلع ( برای ساخت یاتاقان )
  • برنزهای دارای 20_ 25% قلع ( برای ریخته گری )

تحقیقات نشان داده که در خود معادن مس فلز مس و قلع وجود دارد و اولین ابزار ساخته شده بشر از همین آلیاژ ( مس و قلع ) بوده است. آلیاژ برنز آلیاژی قرمز رنگ ( کمرنگ ) و نارنجی است که سریعتر از مس  ذوب خواهد شد.

قیمت ضایعات برنز در تهران

قیمت هر کیلو ضایعات برنز

انواع برنز بر اساس طرز استفاده

آلیاژ برنز از لحاظ شکل ظاهری به دو صورت است.

  • کار شده

برنزی که 25/1%_ 10% قلع و 1% فسفر را دارد. برنزی که رویش کار شده قابلیت ریخته گری و اکسیژن زدایی دارد و به برنز فسفردار معروف است.

  • ریخته شده

برنزی که دارای قلع ( 10 درصد ) است.

دیگر انواع برنزها عبارت است از

  • برنز فسفردار و برنز دارای سرب

برنز فسفردار و برنز دارای سرب برنزی است که در صنعت مهم بوده و برای تولید بوش و یاتاقان استفاده شد.

  • برنز مخصوص

برنز مخصوص نوعی از برنز است که به صورت گسترده برای ساخت یاتاقان کاربرد دارد. برنز مخصوص در مقابل خوردگی ( به ویژه آب دریا ) مقاومت خوبی دارد و برای ریخته گری وسایل دریایی چون پمپ، یاتاقان و غیره کاربرد دارد.

آلیاژ برنز از کدام کشور آمده است؟

در مورد خاستگاه برنز و ساخت برنز برای نخستین بار در کدام کشور اتفاق افتاده، بحث های زیادی وجود دارد چون برنز در کشورهای گوناگونی ساخته شده است. قدیمی ترین کشورهای که برنز درون شان یافت شده به ترتیب عراق و ایران بوده است. چهار هزار سال پیش شواهدی وجود دارد که نشان داده برنز ساخته و تولید شده کشور تایلند است. بنز های آرسنیکی حدودا سه هزار سال پیش در قفقاز و آناتولی ساخته شده است. عده ای از پژوهشگران برنزهای تولید شده در قفقاز  را از فرهنگ مایکوب ( چهار هزار سال پیش ) دانسته اند و چنین برنزهای از قدیمی ترین برنزهای تولید شده در دنیا دانسته اند. اما عده ای از پژوهشگران برنزهای تولید شده را مربوط به سه هزار سال پیش دانسته اند. در هر صورت عصر برنز را به سه دسته تقسیم کرده اند. ( عصر آغازین، میانی و پایانی ) هر کدام از دوره های برنز را به صورت  EB III،  EB II، EB I رده بندی کرده اند.

قیمت روز ضایعات برنز

متالوژی در شروع در کشور ترکیه صورت گرفت. آناتولی سرزمین سرد و کوهستانی دارای معادن زیادی از کانی های مس و قلع بود. علاوه بر آناتولی مس در مصر، فلسطین، قبرس و حتی ایران ( کناره های خلیج فارس ) استخراج شد. در گذشته مس با آلیاژ آرسنیک ترکیب می شد و هم اکنون چنین ترکیبی نیز در آناتولی انجام خواهد شد. بعدها مس از طریق دریا به میانرودان و مصر رفت. عصر برنز عصر پیدایش شهرها و حرکت به سوی شهر و اختراع خط و نوشتار است. ( دوره اوروک ) در همین عصر بود که انتقال مردمان به دلیل عوض شدن نقشه خاور صورت گرفت. ( هیتی ها، آموری ها، هوری ها، بنی اسرائیل و هیکیسوس ها ).

عصر و دوران کشف و استفاده از برنز دوران پایان جنگ قدرتمندان بین پادشاهان و خرج گذاران است. ( آشورها، هیتی ها، میتانی و مصر ) تماس وسیعی با تمدن اژه ای به وجود آمد و دادوستد فلز مس نقش اساسی را داشت. دوره برنز با واژگونی وسیعی تأثیر زیادی بر مدیترانه شرقی و خاورمیانه بود تمام کرد. با تمام شدن دوره برنز بعدها عصر آهن حدود 1200 سال قبل از میلاد در آناتولی شروع شد. ( جایی که عصر برنز تمام شده بود. ) جابه جا شدن عصر برنز به عصر آهن نیز با تغییرات وسیعی همراه بود. ( به ویژه در خاورمیانه )

همه چیز در مورد ساخت آلیاژ برنز

کاربرد آلیاژی چون برنز بیشتر در دستگاه های خانگی و صنعتی است. ضایعات برنز آلیاژی ساخته شده از قلع و مس است که برای لوازم خانگی و کشتی بسیار کاربرد دارد. اگر کلی بخواهیم بگوییم ساخت آلیاژ برنز نوعی ترکیب هیدرومتالوژی و پیرو بوده است و از بازیافت ضایعات برنز ( برنز به همراه ناخالصی و اکسیدهای که دارد. ) نیز استفاده خواهد شد. حتی سرباره ضایعات برنز هم کاربرد دارد. اکسیدهای قلع و سرب به وسیله اسیدهیدروکلریک و آب اکسیژن ترکیب خواهند شد. در زمان سرد شدن کلرید سرب رسوب کرده اما کلرید قلع در محلول باقی خواهد ماند. یک شیوه دیگر ترکیب کلرید سرب و دی اکسیدکربن به علاوه کربن سدیم است که نتیجه اش تبدیل شدن به کربنات سدیم است.

روش بازیابی فلز سرب احیا به وسیله کربن یا هیدروژن صورت خواهد گرفت که هزینه اش پایین است. بازیابی قلع هم به شیوه الکترولیز به شکل مستقیم و با شیوه ترکیب قلع به اکسید در کنار هیدروکسید سدیم تبدیل خواهد شد. رسوب به دست آمده به همراه کربن یا هیدروژن قلع فلزی است که اگر ذوب شود ( با عملیات پیرومتالوژی ) برنز به وجود خواهد آمد. هر فلزی که کم باشد نسبت به اندازه ای که برای ترکیب شدن آلیاژ وجود دارد در زمان احیای حرارتی فلز جبران خواهد شد. در شیوه پیرومتالوژی بعد از ذوب در دمای بالا ( 1250 درجه ) آلیاژسازی صورت خواهد گرفت. به وجود امدن سرباره به دلیل تشکیل شدن اکسید های فلزی با روان ساز مناسب مانع از تماس اکسیژن جو با مواد مذاب خواهد شد یا تماس را کم خواهد کرد.

لوله های برنزی به چه صورت است؟

یکی از ایراداتی که بر برنز وارد است شباهت برنز به برنج است. به همین دلیل ما برای شناساندن لوله های برنز به شما تفاوت و ویژگی های لوله های برنزی را به صورت موردی گفته ایم.

  • ساختار ظاهری

تقریبا از نظر ظاهری هر دو آلیاژ شبیه به هم هستند و رنگ دو آلیاژ زرد متمایل به قرمز است اما از نظر ظاهر در برنز حفره های ضعیفی روی سطح وجود دارد و سطح کمی ناهموار بوده اما برنج حفره ندارد و سطحش صاف و صیقلی است.

  • خاصیت پزشکی

برنج به دلیل میکروب کشی که دارد در صنعت پزشکی پرکاربرد است و پزشکان توصیه کرده اند که برای ساخت ظروف هم از برنز استفاده شود.

  • ارزش پولی

ارزش پولی برنز برای خرید کم و بسیار مناسب است.

  • دوام

دوام برنز بالاست.

  • سختی

برنز از آلیاژهای سخت بوده به همین دلیل شکل پذیریش کم است. اگر باز هم تمایل دارید که در مورد برنز بدانید حتما بیشتر مطالعه کنید تا برنز را بهتر بشناسید.

قیمت روز ضایعات برنز

برنز فلزی با ویژگی های خاص

برنز از مس و دیگر عناصر تولید شده است و ویژگی های چون سختی، مقاومت، استحکام برنز سبب خاص شدن برنز شده است. برنز طلایی رنگ و تن قرمز دارد. ویژگی های ضایعات برنز سبب شده در وسایل تزئینی، سوارکاری و ساخت ظروف کاربرد زیادی را داشته باشد. کاربرد جدید برنز در ساخت یاتاقان و بلبرینگ خودرو است و یکی از موارد اساسی تشخیص ضایعات برنز غیرفلز بودن برنز است به همین دلیل هرگز برنز واقعی جذب آهن ربا نخواهد شد.

ضایعات مجسمه های برنزی زیاد است

مجسمه های برنزی محبوب ترین وسایل برنزی است. ( مجسمه های که روکش شان برنز است. ) بعد از مجسمه، مبلمان های برنزی نیز طرفداران زیادی دارد. مجسمه های برنزی به صورت تک ، جفتی ، تندیسی و کوچک هستند. برنز به علت ویژگی های مطلوبی که دارد ضایعاتش هم پرکاربرد است. ضایعاتی که اگر ذوب شوند و در قالب پر شوند، می شود وسیله جدید دیگری را تولید کرد. بعد از خنک شدن ، برنز منقبض شده و به راحتی از قالب جدا خواهد شد. محکم بودن و انعطاف پذیری برنز حتی در مجسمه های برنزی سبب شده که مجسمه های با ظریف کاری بالا و پیچیدگی زیاد ساخته شود. ( مانند مجسمه سوارکاری لیونهارت ) فقط مجسمه های برنزی ضایعات برنز نیستند بلکه وسایل دیگری مانند تسلیحات هم زمانی که مستهلک شوند جزئی از ضایعات برنز خواهند بود. مجسمه های برنزی به دلیل استفاده و ساخته شدن از زمان های قدیم معروف شده، مجسمه های که هنوز از گذشته های دور یادگار باقی مانده است.

تولید برنز کاری پیچیده است : 

تولید برنز کاری سخت و نیازمند مهارت است. در تولید برنز چندینی مرحله ریخته گری به صورت جداگانه انجام خواهد شد. ریخته گری دقیق ( لاست لاکس ) ریخته گری است که برنز را به وجود خواهد آورد. ( مجسمه های برنزی ساخته شده از فلز مس خالص هستند. ) برای مجسمه سازی ریخته گری دقیق اغلب با مواد نفتی شروع خواهد شد. با ذوب مواد نفتی و فلز برنز، مواد ذوب شده را در قالب ریخته و بعد از سرد شدن به منظور هدف خود استفاده خواهند کرد. چنانچه قالب توسط شخصی ناشی ساخته شود حتما فرآیند ریخته گری با شکست روبرو خواهد شد و شخص قادر به ساخت هیچ آثاری نیست. کار تولید شده برنزی دارای منافذی است که باید برداشته شود. بعد از برداشت سطح برنز جلا داده شده تا احتمال خوردگی روی اثر به وجود نیاید و سرانجام با اصلاح نقص ها ( پر کردن حفره ها ) اثر آماده خواهد شد.

2.5/5 - (26 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *