ضایعاتیا
ضایعاتیا
قیمت هر کیلو ضایعات آهن

قیمت هر کیلو ضایعات آهن

امروزه ضایعات آهنی بخش مختلف و وسیعی از صنایع مختلف استفاده می شود و کاربرد آن هم بسیار زیاد مشاهده می شود. ضایعات آهن در محیط های مختلف صنعتی و مسکونی قابل استفاده می باشد. افرادی که ضایعات آهنی را جمع آوری می کنند از راه خرید و فروش کسب در آمد می کنند. ضایعات و آهن های قراضه مواد قابل بازگردانی هستند و در هر صنعتی از این ضایعات آهن استفاده می شود. در این مقاله سعی داریم شما را با قیمت هر کیلو ضایعات آهن آشنا کنیم.

قیمت هر کیلو ضایعات آهن چیست؟

در واقع به ضایعات قراضه هم گفته می شود. خرید ضایعات آهن را می توان کالایی همه کاره دانست به همین دلیل سهم و کاربرد زیادی در زندگی روزمره ما دارد. از یک قوطی ساده ی مواد غذایی گرفته تا خودرو و ساختمان که با این کالای با ارزش ساخته می شود و امروزه در دنیایی که در حال پیشرفت است عدم وجود آن تقریبا غیر ممکن است. کالایی که جزو مواد بازیافتی در دنیا بوده و هم اکنون نیز وجود دارد. به جرات می توان گفت که ضایعات آهن در کارخانه های تولیدی از فراورده های مهم و ضروری هستند و در فرایند مختلف پردازش و بررسی می شود.

ضایعات آهن چیست؟

قیمت هر کیلو ضایعات آهن

ضایعات و یا قراضه های آهن در مناطق مختلفی وجود دارند و یافت می شوند. بسیاری از افراد در این زمینه به جمع آوری ضایعات می پردازند و بعد از جمع آوری ضایعات آن ها را در محیط های بازی انبار می کنند و در اصطلاح به آن انبار ضایعات گفته می شود. در بعضی موارد هم دیده شده که برخی افراد به ضایعات نیاز دارند و می توانند افرادی که ضایعات را جمع آوری می کنند آن را به صورت کیلویی خریداری کنند. اما باید به این نکته توجه داشت که قیمت ضایعات در انواع مختلف متفاوت می باشد. برای مثال ممکن است در ضایعاتی که فروخته می شود موتور ماشین نیز وجود داشته باشد و به همین دلیل ضایعات فروخته شده می توان قیمت بیشتری داشته باشند.

معمولا انبار های ضایعات بزرگ می باشد و اگر شخصی بخواهد وارد این انبار ها شود مسئولیت آن بر عهده خودش می باشد و به همین دلیل از فرد مورد نظر قبل از ورود به انبار تعهد می گیرند. هر قطعه قراضه ارزش خود را دارد و ارزشی که برای آن در نظر گرفته شده است چیزی می باشد که برای کوره های ذوب آن را می پردارند.. از این رو اگر یک انبار ضایعات قطعه مورد نظر را با مبلغ بیشتری از آهن مورد در آن قراضه نتواند بفروشد آن قراضه را به انبار آهن انتقال می دهند. البته باید به این نکته توجه کنیم که در انبار های آهن قراضه بر خلاف انبار های ضایعات ، قطعات مورد نظر بر اساس وزن قطعه فروخته می شود. این موضوع به این صورت است که اگر قطعه ای داشته باشیم که در آن فلزات مختلف وجود داشته باشد معمولا قیمت کمتری خواهد داشت.

خطرات ضایعات آهن

همانطور که گفتیم ضایعات مواد مفیدی هستند ولی خطراتی را با خود به همراه دارند. ضایعات آهن با وجود ارزش بالا ی آن ها  و تامین کننده حجم زیادی از مواد اولیه کارخانه ها در کنار آهن خام می باشد ، حضور مواد سمی در ضایعات مانند بریلیوم ، جیوه و کادمیوم از جمله مواد مضر و سمی هستند که می تواند خطرات جدی و بیشماری را با خود داشته باشد و بر اساس قاعده آن ها این مواد به صورت آلیاژی در کاربرد قبلی ضایعات استفاده شده است.

درجه بندی ضایعات

ضایعات آهن سوپر ویژه : آهن آلات ساختمانی از قبیل تیرآهن، خرده میل گرد، گوشه ورق ضخیم ، نبشی، ناودانی و لوله های ضخیم کمتر از دو متر (شاسی خودروهای سنگین برش داده شده و ورق های روغنی زنگ زده شامل درجه سوپر ویژه می شوند)

ضایعات آهن ویژه : شامل ورق روغنی سیاه و بدون زنگ زدگی، تکه نبشی، سر تیر آهن، انواع میلگرد و چهار پهلوی کوتاه قد، تکه ناودانی، ناره ورق های ضخیم ، لوله سیاه ضخیم، کناره ورق های ضخیم، انواع تسمه های آهنی ضخیم، قالب های بتنی(با کسر)،پرسی میلگرد، رینگ اتومبیل، موتور یخچال پله شده(با کسر)

ضایعات آهن درجه یک : لوله سیاه صنعتی ، قوطی و پروفیل بدون زنگ زدگی، انواع لوازم موتوری سبک و سنگین، شاسی اتومبیل سنگین، سر و ته آبگرمکن بدون رسوب، انواع ورق های روغنی و سیاه رنگ دار، ریل قطار، آهن آلات شرکت برقی با مجوز سر و ته شوفاژ بدون رسوب(با کسر)، انواع چرخ دنده،

ضایعات آهن درجه دو : ضایعات آهن درب و پنجره، تنه دوچرخه و موتور سیکلت، آبگرمکن بدون رسوب برش خورده، لوله بار گالوانیزه، لوله بار سبک، انواع توری، سیم جوش(با سی درصد کسر)، تسمه های کلاف شده، میل گرد کلاف شده، ورق های گالوانیزه، اتصالات گالوانیزه، بسته بندی بدون زنگ زدگی و فنرهای بانداژ

ضایعات آهن درجه سه :ورق گالوانیزه مستعمل و رنگ خورده، حلب بهداشتی فله، منبع اگزوز، شلنگ های فشار قوی سوخته

خطرات ضایعات آهن

ضایعات آهن درجه چهار : انواع پلیسه زنگ نزده (با حداقل دو درصد کسر)

ضایعات آهن روغنی : به ورق های نو با ضخامت کمتر از یک میلی متر اطلاق می شود .

ضایعات آهن گالوانیزه : به آهن آلاتی که پوشش گالوانیزه دارند اطلاق می شود مانند کانال های کولر، لوله آب و …

ضایعات آهن آلیاژی : به آهن آلات شامل عناصری از جمله نوع کروم، منگنز، نیکل و … آلیاژی گفته می شود مانند میل لنگ، چرخ دنده، کمک فنر برش خرده، تسمه فنری سیم بکسل خردشده
بارهای ممنوعه : شامل ادوات جنگی و قلم جوش و کمک فنر سالم و ته پاتیل و سیم لاستیک و ته انباری و کپسول گاز دربسته ( و پر کردن مخازن آبگرمکن و شوفاژ با خاک ) می باشد که بارگیری این اجناس حتی باعث صفر شدن بار هم می شود .

مزایا بازیافت ضایعات آهن

همانطور که گفتیم و انواع ضایعات را گفتیم می توان گفت که ضایعات آهنی همه موارد و محصولات آهنی را شامل می شود و در صنایع مختلف کاربرد دارد و استفاده می شود. برای استفاده دوباره از ضایعات آهن و رفع خطرات می توان آن ها را بازیافت کرد. طی تحقیقاتی که توسط آژانس حفاظت از محیط زیست انجام شده بر اساس این تحقیقات در این بخش به برخی از مزایای بازیافت ضایعات آهنی اشاره می کنیم.

صرفه جویی مواد خام = ۹۰ درصد
صرفه جویی انرژی = ۷۰ درصد
کاهش آلودگی هوا = ۸۶ درصد

در مثال ساده ای می توانیم بگوییم که اهمیت بازیافت ضایعات چگونه می باشد. فرض کنید یک تن آهن قراضه را بازیافت کنیم در این صورت میزان صرفه جویی در مصرف آهن و زغال سنگ به شرح زیر است:

صرفه جویی در مصرف آهن = ۱۱۵ کیلوگرم
صرفه جویی در مصرف زغال سنگ = ۶۲۵ کیلوگرم

محصولات فلزی جدیدتر و سخت تر: ضایعات بازیافتی فولاد می تواند در کوره ی قوس الکتریکی با استفاده از قوس الکتریکی و حرارت و انفجار و سر و صدای زیادی که در ذوب دارد و بعد از فرایند فولاد سازی تبدیل به شمش فولاد و یا محصولات نیم ساخته ی فولادی می گردند. ضایعات مس می توانند با پروسه ی ذوب و آلیاژ سازی به شکل محصولات دیگر در آید. ضایعات آلومینیوم در دمای خیلی پایین تری نسبت به آلومینیوم خالص ذوب می شوند و بعد از آن برای قیمت ضایعات آلومینیوم این فرایند به انرژی خیلی کمتری نیازمند می باشد. نکته ی مهمی که در این باره وجود دارد این است که این موضوع برای همه ی فلزات بازیافتی صدق می کند که علاوه بر اینکه انرژی بیشتری ذخیره می شود بلکه انتشار دی اکسید کربن نیز کاهش می یابد. در نهایت در حفظ محیط زیست نیز ملاحظه می شود و در پروسه ی تولید صرفه جویی اقتصادی بیشتری حاصل می شود و در نتیجه محصول به دست مشتری می رسد.

مزایا بازیافت ضایعات آهن

کمک به حفظ محیط زیست: همانطور که در بالا گفتیم این که میزان صرفه جویی اقتصادی برای محیط زیست بسیار حائز اهمیت می باشد و استفاده کردن از فولاد بازیافتی باعث کاهش 86 درصدی در آلودگی هوا می شود. در کاهش مصرف آب نیز 40 درصد . آلودگی آب نیز 76 درصد گزارش شده است. این نوع فلزات بازیافتی در کل اندازه و وسعت محل های دفن زباله را نیز کاهش می دهد و همچنین در صنعت بازیافت به رشد خود ادامه می دهند و مسلما در آینده ی نه چندان دور کاربرد های بیشتری هم برای این صنعت پیدا می شود. بازیافت علمی هوشمندانه است.

کاربرد ضایعات

در این بخش قصد داریم کاربرد ضایعات آهنی را در مصارف گوناگون شرح دهیم. معمولا از ضایعات در آثار هنری استفاده می شود. شاید شما هم این آثار هنری را در مکان هایی مانند پارک ها ، محیط های اداری و تفریحی دیده باشید. به طور کلی فلزات قراضه نیز در تولید مبلمان و ساخت محصولات منزل مانند نیمکت ، میز و ظروف آشپزی کاربرد دارد. همچنین تولید کنندگان باتری برای تامین بخش بزرگی از مواد اولیه خود از ضایعات آهن خریداری می کنند و این موضوع از لحاظ اقتصادی به صرفه می باشد. و در نهایت محصول مورد نیاز خود را با قیمت کمتری خریداری می کنند. دیگر صنایعی که از ضایعات آهن استفاده می شود می توان به صنایع ساخت و ساز ، حمل و نقل ، صنایع الکترونیک اشاره کرد. این صنایع ضایعات مورد نیاز خود را از انبار های بزرگ ضایعاتی خریداری می کنند و در آخر متوجه این موضوع می شویم که این امر از لحاظ اقتصادی و هزینه های آن بسیار مناسب می باشد.

کلام آخر

ممنونم از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم بیشتر درباره قیمت هر کیلو ضایعات آهن آشنا شده باشید.

خریدار ضایعات آهن

بهترین خریدار ضایعات آهن

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *