ضایعاتیا
ضایعاتیا
خرید ضایعات استیل

خرید ضایعات استیل

استیل ضد زنگ که در اصطلاح عامیانه آن فولاد ضد زنگ می باشد در ابتدا برای ساخت قاشق و چنگال به کار رفته است و به این دلیل که این نوع استیل ضد زنگ می باشد از آلیاژ های آهن با حداقل 10.5 درصد کروم ساخته شده است و در برابر اکسیداسیون مقاوم شده است. همچنین خواص مکانیکی و سختی و شکل پذیری آن به میزان مقدار دیگر عناصر دیگر از جمله نیکل ، مولیبیدنیوم ، تیتانیوم و فلز مس وابسته است. در این مقاله سعی داریم شما را با خرید ضایعات استیل آشنا کنیم.

استیل چیست؟

استیل به آلیاژی گفته می شود که پایه آن آهن می باشد و درد کمی از سایر عناصر در آن وجود دارد و این عناصر بستگی به خواص مکانیکی آن ها مانند شکل پذیری ، جوش و سختی در آن حضور دارند و ترکیب شده اند. در این آلیاژ کمتر از 2 درصد کربن وجود دارد و باید به این نکته توجه کرد هرچه مقدار کربن در این آلیاژ بیشتر شود مقاومت و سختی آن نیز بیشتر می شود و افزایش می یابد و میزان شکل پذیری آن کاهش می یابد.

استیل نوعی فولاد ضد زنگ می باشد که درصد عناصر دیگر آن مانند نیکل و کروم نسبت به عناصر دیگر بالا می باشد و به طور کلی اگر میزان کروم در فولاد ضد زنگ 5.10 درصد بیشتر باشد به آن استیل استنلس می گویند. دلیل وجود این مقدار کروم این است که رد زمان خوردگی لایه نازکی روی فولاد تشکیل می شود و همین لایه باعث می شود از خوردگی های بعدی جلوگیری شود. در ادامه می توانید از قیمت ضایعات فلز استیل اطلاع داشته باشید

استیل چیست؟

انواع فولاد زنگ نزن

فولاد زنگ نزن استنیتی: این نوع از فولاد های ضد زنگ بزرگترین خانواده از فولاد زنگ نزن یا ضد زنگ هستند که حدود دو سوم از تولید فولاد ضد زنگ را به خود اختصاص می دهند و در کل شامل پنج دسته می باشد. این پنج دسته عبارتند از : معمولی ، ترکیب پایدار ، کم کربن ، برازت ، پرآلیاژ. فولاد زنگ نزن استنیتی را می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد که در این قسمت این دو دسته را شرح می دهیم.

  • سری 200: این نوع از فولادها دارای نیتروژن اضافی می باشد تا فاز استنیتی را پایدار کند و بتوان با این عمل خاصیت استحکام بالای مورد نیاز برخی از کاربردها را تامین کرد و از مس برای افزایش پایداری فاز استنیتی و به علاوه آن افزایش خواص کار سرد در این نوع از فولاد ها استفاده می شود. به دلیل وجود نیتروژن باعث شده است که استحکام تسلیم سری 200 نسبت به سری 300 نزدیک به 50 درصد بیشتر می باشد و از طرف دیگر به این دلیل که نیکل موجود در آن کم می باشد مقاومت به خوردگی بالایی ندارد.
  • سری 300: این نوع از فولاد های ضد زنگ سری 300 فولاد های کروم ، نیکل هستند که معمولا تمام ریز ساختار استنیتی آن به دلیل حضور نیکل در آن می باشد. معروف ترین گرید آن فولاد زنگ نزن 304 می باشد که به نام فولاد 8.18 و یا 10.18 شناخته می شود و در آن 18 درصد کروم و 8 یا 10 درصد نیکل استفاده شده است.

فولاد زنگ نزن آهنی: این نوع از فولاد زنگ نزن یک زیر ساختار فریتی مانند فولاد کربن دارد که یک ساختار کریستالی مکعبی مرکز ، بدنی به شمار می رود و دارای 10.5 تا 27 درصد کروم و میزان بسیار کمی نیکل و یا بدون نیکل می باشد. این فولاد ها نظیر فولاد کربنی مغناطیسی هستند. این نوع نیز به دو گروه تقسیم می شود.

  • سری ۴۱۰: مقاوم در برابر سایش است اما در برابر خوردگی مقاومت کمی دارد.
  • سری ۴۲۰: گرید مخصوص کارد و چنگال قابلیت پولیش خوبی دارد.
  • سری ۴۳۰: قسمت اعظم استیلهای طرح دار با گرید ۴۳۰ بگیر می‌باشد این گرید قابلیت شکل‌پذیری خوبی در درجه حرارت کم دارد و مقاوم در برابر خوردگی است و به علت عناصر آلیاژی کمتر قیمت کمتری نسبت به گروه استیل سری ۳۰۰ دارد.

فولاد زنگ نزن مارتنزیتی: این نوع از فولاد زنگ نزن نیز طیف گسترده ای از خواص را ارائه می دهد و تحت عنوان فولاد زنگ نزن مهندسی ، فولاد زنگ نزن ابزاری و فولاد مقاوم در برابر خزش استفاده می شود.

فولاد زنگ نزن دوبلکس: این نوع از فولاد زنگ نزن داری میکرو ساختار ترکیبی استنیتی و فریتی می باشد که هدف آن معمولا تولید ترکیب 50.50 است. البته این نکته را باید بدانیم که فولاد دوبلکس نوع دیگری از استیل می باشد که بین 19 تا 28 درصد کروم و تا 5 درصد مولیبدن دارد و می تواند گزینه مناسبی برای قطعات در معرفی خوردگی ناشی از آب باشد.

فولاد زنگ نزن رسوب سخت شونده: این نوع فولاد ها مقاومت به خوردگی را در حدود فولاد های استنیتی دارند که می توان آن ها توسط فرایند سخت کاری رسوبی که سخت کاری ذره ای نیز گفته می شود سخت کاری کرد.

انواع فولاد زنگ نزن

 استیل بگیر و نگیر

در بازار دو اصطلاح وجود دارد که بین بازاریان رایج می باشد. استیل بگیر به فولاد زنگ نزنی می گویند که خاصیت جذب توسط آهن ربا را دارد و به فولاد زنگ نزنی که به آهن ربا جذب نشود ، استیل نگیر می گویند. فولاد های زنگ نزنی که در بازار وجود دارند مانند 304 و 316 است که کروم و نیکل دارند و همین دو عنصر باعث می شود استیل نگیر شود. وجود نیکل در آن باعث می شود ساختار فریتی تشکیل نشود. البته باید به این نکته هم توجه کرد که استیل سری 400 دارای کروم می باشد و خاصیت مغناطیسی فولاد زنگ نزن را حفظ می کند.

استیل 304 و 314

استیل 304 ، 10 درصد کروم و 8 درصد نیکل دارد ولی استیل 316 علاوه بر این دو عنصر ، مولیبدن را نیز دارا می باشد. به این صورت که کروم 18 درصد ، نیکل 10 درصد و مولیبدن 2 درصد است. مولیبدن مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و تحمل آن هم بالا می باشد به خصوص در برابر آب شور دریا و همچنین به استیل 316 ضد زنگ نیز گرید دریایی می گویند که به همین دلیل در صنایع کشتی سازی و دریایی به وفور و فراوان از آن استفاده می شود.

مراحل بازیافت ضایعات استیل

خرید ضایعات استیل و یا فولاد زنگ نزن شامل تراشه هایی می باشد که دارای عناصر آلیاژی مانند کروم و نیکل است. وجود دیگر عناصر مضر مانند مس و قلع و فولاد کربنی می تواند کاربرد و استفاده مجدد از فولاد زنگ نزن را تحت تاثیر خود قرار دهد. به این دلیل که این فلزات بازیافتی امکان دارد در دما های بالا و در محیط هایی که در معرض خوردگی هستند استفاده شود. در این بخش مراحل بازیافت ضایعات استیل را شرح می دهیم.

آماده سازی و طبقه بندی دستی: در مرحله اول ضایعات دسته بندی می شود و توسط مشعل ، سنگ شکن و خرد کن برش داده می شوند تا به هنگام ورود آن ها به کوره راحت تر این کار انجام شود.

جدایش مغناطیسی: در این روش برای جدایی ضایعات استیل از فولاد زنگ نزن مغناطیسی و فلز نیکل از استیل غیر مغناطیسی استفاده می شود و به صورتی یک روش تفکیکی به شمار می آید.

فشرده سازی: در این مرحله نیز قراضه های آزاد و قطعات نازک و با چگالی پایین را فشرده سازی و یا بریکت سازی می گویند. با این روش می توان هزینه های حمل و نقل ضایعات کاهش یابد و باعث راحت تر شدن ورود این مواد به کوره شود.

خردایش: در این مرحله نیز ابعاد ضایعات استیل کاهش می یابد و در بازیافت پسماند حاصل از خردایش خودرو ها موثر می باشد.

جدایش با جریان گردابی: جریان گردابی برای بازیافت فلزات آهنی و استیل از پسماند حاصله از خردایش انجام می شود.

جدایش با واسط سنگین: در این مرحله از بازیافت نیز فلزات غیر آهنی و استیل از پسماند حاصل از خردایش صورت می گیرد.

کوره گداز تفریقی: در این کوره نیز آلومینیوم ، روی ، سرب و دیگر آلودگی ها جدا می شوند.

مراحل بازیافت ضایعات استیل

نحوه بازیافت ضایعات استیل

خرید ضایعات استیل در جهان و به خصوص در ایران برای استفاده مجدد و دوباره از این ترکیبات در چرخه های تولید انجام می شود. در مرحله اول برای بازیافت خرید ضایعات استیل یا فولاد زنگ نزن در کوره های قوس الکتریک تولید می شوند و در طی فرایند آن مواد اولیه مانند قراضه فولاد کربنی و ضایعات استیل و به ویژه فرو آلیاژها وارد کوره می شوند و ذوب می شوند. بعد از این مرحله با کمک لانس های اکسیژن فولاد ، کربن زدایی می شود و ترکیب مذاب با اضافه کردن فرو کروم و نیکل تنظیم می شود و ریخته گری انجام می شود.

برای تصفیه ضایعات فولاد زنگ نزن از روشی به نام متالوژی پاتیلی استفاده می شود و در حین آن گوگرد ، اکسیژن ، هیدروژن و کربن از مواد مذاب جداسازی می شوند. باید به این نکته توجه کرد که بازیافت ضایعات استیل و فولاد زنگ نزن راه حلی برای صرفه جویی اقتصادی و بازگشت فولاد به چرخه ی تولید و استفاده از آن در وسایل دیگر می باشد. بازیافت ضایعات مسی به این دلیل است که هزینه کمتری دارد و همچنین می توان با سرعت بیشتری این فلز را وارد مدار تولید کرد. به علاوه استفاده مجدد از این ضایعات می توان به پاکسازی و حفظ محیط زیست نیز کمک بزرگی کرد.

کلام آخر

ممنونم از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم بیشتر درباره خرید ضایعات استیل آشنا شده باشید.

لطفا امتیاز دهید
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *